Výroční zpráva 2008

31. 12. 2008

Dovolte mi, abych Vás osobně přivítal na dnešní valné hromadě a seznámil Vás s činností našeho sboru.

Leden: 19. se konala minulá valná hromada v kulturním domě. V lednu jsme připravovali  naše zásahová vozidla na technickou prohlídku. Na těchto vozidlech jsme odpracovali několik večerů.

Únor: 2. jsme uspořádali hasičský ples. K poslechu a tanci hrála "SCÉNA".Ples se vydařil jak po finanční stránce, tak i  bohatou návštěvností. Další  společenskou akcí  9. byl tradiční maškarní průvod. Na tuto akci jsme měli zapůjčené  překrásné masky. Na harmoniku nám hrál Pavel Boška.

Březen: 7.-8. se naši strojníci zúčastnili pravidelné odborné přípravy  na stanici HZS Strakonice v počtu  čtyř členů. V pátek 7. března jsme zahájili školení zásahové jednotky. Toto školení provádíme jednou měsíčně po celý rok. 14. proběhla dvoudenní příprava pro velitele.15. jsme vyjížděli na hořící kontejner zde v Čepřovicích. 26. oslavil náš člen p. Brousil své 65. narozeniny.

Duben: v letošním roce se podařilo postavit družstvo na požární sport jenom z mladých hasičů. Díky tomu , že dovršili věku, kdy odchází od nejmladších hasičů, které nám vycvičil Jaroslav Jáchym. Někteří z nich působili v dužstvu MH, kdy vyhráli okresní kolo a zúčastnili se krajského kola. To v nich zanechalo touhu pokračovat v požárním sportu.

Květen: 11. jsme naváželi cisternou vodu do bazénu v Kakovicích. Poté jsme se soustředili na požární sport. 24. se konalo okrskové kolo v Předslavicích. Soutěžilo naše družstvo mužů, ale také družstvo našich žen, které po delší odmlce  se daly opět dohromady. V některých chvílích byly lepší než muži.

Červen: 11. června jsme zasahovali po přívalovém dešti, kdy jsme odčerpávali vodu u pí.Koutové zde v Čepřovicích pomocí PPS-12. Poté začala série pohárových soutěží. 21. v Přešťovicích. V tento den se v Kváskovicích konala tradiční soutěž "Pivní běh" této soutěže se zúčastnili pouze mladší.Starší pouze přihlíželi a fandili.

Červenec: 5.nás zastupovali naše ženy na pohárové soutěži v Drahkově. Další týden vyjely ženy na pohárovou soutěž do Vacovic.

Srpen: 9. se muži zúčastnili pohárové soutěže v Malenicích. 10.srpna byl vyhlášen z operačního střediska ze Strakonic požární polach. Vyjížděli jsme k požáru obilného pole mezi obcemi Netonice a Radějovice. U požáru již zasahovali hasiči z Vodňanské stanice. U této události jsme prováděli dohasování proudem C, aby nedošlo k přeskočení do vedle stojícího obilí. Po těchto zásazích vždy provádíme ošetření a údržbu výstroje a výzbroje. 15. oslavila své 70. narozeniny pí. Kosová. Toho dne jsme  v Hošticích u Volyně zajišťovali rozvod vody po celém areálu a ve dnech 16.-17. zabezpečujeme hlídku při vzpomínce "Stodola Michala Tučného". Pro nepřízeň počasí nebyl tento rok náročný - areál nebyl zcela naplněn. 23. měřili své  síly na pohárové soutěži v Bavorově muži i ženy. 30. byl náš sbor pozván na oslavy 100. výročí založení SDH Krajničko. Této oslavy se zúčastnila obě družstva.

Září: 3. byl vyhlášen poplach, jednalo se planný poplach vznikem technické závady. To bylo poslední spojení s operačním střediskem ze Strakonic. K 30. září bylo provedeno sloučení s operačním střediskem Tábor. 13. září se naši nejstarší také zúčastnili pohárové soutěže na Pražáku v kategorii veteráni.

Říjen: 6. se náš sbor rozloučil s našim dlouholetým členem p. Novákem  z Jiřetic. 10. října oslavil krásné  80. narozeniny p. František Kout.

Listopad: 17. jsme se zúčastnili na požární stanici ve Volyni soutěže Volyňský Fireman. Tato soutěž je více zaměřena na fyzickou zdatnost jednotlivce.

Prosinec: 5. p. Boška a p. Novotný byli hlavními aktéry vánoční besídky v mateřské školce zde v Čepřovicích.  Jenom nevíme , který dělal čerta a který mikuláše.  I naši mladí hasiči měli svou vlastní vánoční besídku v klubovně, na které jim bylo předáno několik upomínkových předmětů a vánočních dárků. Této besídky se zúčastnil starosta ing. Šimek, který jim poděkoval za pěknou reprezentaci našeho sboru. Zároveň se zúčastnila za Poštovní spořitelnu pí. Lomnická. I ona jim popřála a předala několik drobností.

Dovolte mi, abych Vám všem poděkoval za práci v našem sboru, kdy dokazujete, že máte stále hasičskou práci rádi.

Přeji Vám i Vašim rodinám zdraví, štěstí a pohodu v novém roce 2009.

velitel sboru SDH Čepřovice